Over Herinnerboek

Toen mijn huwelijk 5 jaar geleden strandde zocht ik naar een manier om mijn kinderen van toen 5 en 7 uit te leggen dat hun vader en moeder uit elkaar gingen. Het is niet eenvoudig je kinderen een 'volwassen' gevoel uit te leggen. Ik wilde mijn kinderen helpen dit te verwerkenen omdat ik een pedagogische achtergrond heb, wist ik dat creatief bezig zijn een goede manier is. Ik ging op zoek naar iets passends, maar ik vond niks. En dus maakte ik zelf iets, met knutselwerkjes, foto's en schrijfsels konden Jones en Ika hun gevoel letterlijk een plekje geven.

Jones (toen 7) stond er op het boekje mee naar school te nemen zodat ze haar klasgenootjes kon laten zien wat er thuis speelde. Eigenlijk realiseerde ik me toen hoe goed het haar had geholpen. Niet alleen kon Jones met het boek in haar hand goed over haar gevoelens vertellen maar ook andere klasgenootjes met gescheiden ouders vonden het fijn om erin te kijken.

Naar aanleiding van dit ontwierp ik het Herinnerboek voor kinderen met gescheiden ouders, waarin kinderen kunnen schrijven en tekenen om terug te kijken op een periode waarin hun ouders scheidden, of juist vooruitkijken op hun veranderde leven. Het boek is mede door de input van mijn eigen kinderen, gegroeid en er komen dan ook verschillende onderwerpen aan bod.

Het boek is omarmd door tal van kinderen, scheidingsprofessionals en leerkrachten.

• Het Herinnerboek is een creatief doeboek voor kinderen van circa 4 tot 12 jaar oud, waarvan ouders gaan scheiden, in scheiding liggen of al gescheiden zijn.

• Het Herinnerboek is een persoonlijk document het is dan ook bedoelt voor 1 kind.

 

Bekijk hier het inkijkexemplaar >