blogfoto1

Razende Roeland

En toen, toen was het even stil rondom ‘Het Herinnerboek voor kinderen met gescheiden ouders’. Waarom? Hm, ik denk dat ik even klaar was met het hele onderwerp scheiding. Scheiden kost zoveel energie, terug op beide voeten op aarde belanden, jezelf terug vinden nog meer ook. En eigenlijk wilde ik gewoon vooruit!

Vooruit ben ik gegaan, als een razende roeland (op een positieve manier dan). En er is ruimte, ruimte voor rust, ruimte voor heerlijk werk, ruimte voor liefde en dus ook ruimte voor een nieuwe impuls voor het herinnerboek. Want het boek is er nog steeds om kinderen te helpen en o, ik geloof ik nog zo in het boek! Samen met Rosanne, mijn partner in crime, gaan we op nieuwe missie! Zoveel mogelijk kinderen helpen het nieuws van een scheiding een plek te geven. Haar vernieuwde enthousiasme steekt aan. Dus hier zijn we dan! Met een vernieuwde website en de start van een aantal nieuwe blogs. Natuurlijk ben ik inmiddels al een stuk verder in het hele scheidingsproces en eigenlijk voel ik me niet meer ‘gescheiden’, maar door mijn eigen kinderen word ik vaak nog even met neus op de feiten gedrukt.

Lees meer


Brady Bunch meets Kelly Family

Hoe vaak ik (en wij) niet de vraag krijgen of we het niet onwijs druk hebben in ons gezin. Ja soms is het best hard werken met vijf kinderen. Maar dat is meer praktisch gezien. Zeven mensen gebruiken nu eenmaal meer handdoeken dan 4 en eten ook een stuk meer, dus koken is in het begin best een uitdaging. En hoe doe je dat eigenlijk? Vijf kinderen is ook vijf keer een mening over wat lekker is en wat niet. Na een tijd heb ik een lijst van succes gerechten bij elkaar gesprokkeld, die we allemaal lekker vinden, gezond zijn en allemaal te produceren zijn op mijn fornuis en of oven. Ik vind het wel een goede uitdaging :-) Zonder gedoe aan tafel is wel zo prettig als we dan toch allemaal samen zijn. In ons geval, klikken de kinderen super. Uit verhalen van andere (bonus)moeders weet ik dat het niet altijd gegarandeerd succes is. Onze kinderen zijn af en toe de Kelly Family inlcusief hilarische optredens met sambaballen, gitaren en breakdance moves (en tranen over mn wangen van het lachen).

Lees meer


Failing to plan is planning to fail

Planning is een belangrijk onderdeel van een gestructureerd gescheiden leven het is ook een van de belangrijkste onderdelen van een succesvol samengesteld gezin. En als je denkt: ow maar dan pak je toch gewoon allemaal een agenda en plan je, dan heb je het mis. Niet alleen heeft planning te maken met kijken wanneer je kan, het heeft bewust of onbewust ook te maken met gunnen, schikken, een punt maken of de ssshhhhttt en dat zeg ik niet hardop... de wel bekende f*ck you. Maar het heeft ook te maken met TIJD, voor plannen heb je tijd nodig, en ruimte in je hoofd (ik dan tenminste :-) en een ex, een andere ex, vriend en vriendin van ex (blijft toch een rot woord), werkgevers, klanten, scholen en niet te vergeten KEUZES.

Lees meer


Keuzes, keuzes....met stip op één!

Ik hou niet zo van jaaroverzichten, of lijstjes met top 5 gebeurtenissen. Ow of wat te denken van de top 2000 allertijden, ik heb al moeite om keuzes te maken in Spotify. Keuzes maken dat is sowieso niet een van mijn sterke eigenschappen en soms ook wel (moeilijk he kiezen). Een kerstboom uitzoeken was weer een fijne uitdaging, na 5 rondjes rondom allemaal prachtige kerstbomen, wilde ik het liefst rennend naar huis en geen kerstboom zetten. Te groot, te klein, te breed, te kaal, te krom en toen ik m'n lief liet kiezen was het eerste wat ik er uit floepte: neuh niet die! Het hoort een beetje bij mijn enneagram type (dus hahaha), ik bemiddel graag en kies het liefst waar de ander erg blij van wordt. Soms word ik daar ook best blij mee, soms ben ik daar ok mee en soms denk ik damn wat een achterlijke keuze (zoals de kerstboom). Vroeger zou ik het daar bij laten, nu als zelfstandige gescheiden moeder kies ik steeds vaker waar ik achter sta of zeg ik zelfs een paar keer per jaar: Nee. Met als mooi gevolg dat dingen niet meer zo overlopen, overstromen of erger nog uitbarsten. Want voor mijn type is genoeg echt genoeg, maar dan ook echt. Geen redding mogelijk, klaar is klaar.

Lees meer


Verwachtigingen volgens Wiliam S.

Aangezien ik niet aan goede voornemens ging doen zal ik je niet vermoeien met mijn toch stiekem gemaakte goede voornemens. Eigenlijk ben ik er achter gekomen dat voornemens best wel wat te maken hebben met verwachtingen. En ow, die zijn dan weer ingewikkeld: verwachtingen. Verwachtingen, zo daar heb ik er best veel van. En meestal zijn verwachtingen killing, richten op het HIER en NU en op ons zelf is eigenlijk een stuk rustiger! Hm klinkt best overzichtelijk...

Lees meer

Meer artikelen...

  • 1
  • 2